Als deelnemer in het verkeer heeft u twee scenario’s of u wordt verplicht om een verzekering af te sluiten of u heeft de keuze om deze af te sluiten om risico’s zoals diefstal te verzekeren. Onder verkeersverzekering valt alles wat rijdt en/of vaart en in de meeste gevallen wat door een motor wordt aangedreven. Het gaat hier dus om bijvoorbeeld de personenauto-, motor- en bootverzekering maar ook de fiets- of bromfietsverzekering. In het geval dat er een motor aanwezig is wordt u door het RDW verplicht om minimaal uw voertuig te verzekeren tegen een WA-dekking. Hiermee zijn in ieder geval schades aan anderen gedekt.

Voor de meeste voertuigen kan je deze dan ook weer uitbreiden afhankelijk van het voertuig met een WA+ dekking of zelfs een Allriskdekking. Mocht het nu gaan om bijvoorbeeld een personenauto dan zijn hier ook weer allerlei aanvullende dekkingen voor bij te sluiten zoals de schadeverzekering inzittenden, ongevallenverzekering inzittenden, pechhulp voor het binnenland maar ook het buitenland.

Mocht er nu wat gebeuren waardoor er materiële of letselschade ontstaat dan is er speciaal voor het verkeer ook de mogelijkheid om hier juridische ondersteuning bij te krijgen in de afwikkeling. In de rechtsbijstandsverzekering is namelijk een speciale module voor verkeer opgenomen. Anders dan de autorechtsbijstandsverzekering biedt deze niet alleen dekking met de auto maar in alle gevallen dat u deelneemt in het verkeer.

Vindt hieronder de mogelijkheden met extra informatie die wij kunnen bieden qua verkeersverzekeringen: