Een trotse eigenaar van een nieuwe auto moet minimaal een Wa verzekering hebben. Deze wettelijke aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die wordt veroorzaakt aan derden. De Wa verzekering is dus de minst uitgebreide verzekering en dus ook de goedkoopste autoverzekering die je kunt afsluiten. Voor het afdekken van schade door de onderstaande gebeurtenissen, moet u een Wa+/beperkt casco verzekering afsluiten.

  • Ruitschade
  • Brandschade
  • Diefstal en inbraak
  • Stormschade
  • Hagel
  • Aanrijdingen met dieren

Wilt u ook schade door vandalisme of eigen toedoen gedekt hebben, dan moet u een verzekering afsluiten met een allrisk/volledig casco dekking. Dit zal met name interessant zijn voor nieuwe of jonge auto’s met nog een hoge dagwaarde.

Naast de dekking is het bij de auto ook raadzaam om aanvullende dekkingen mee te nemen in een aanvraag. Hierbij zou je kunnen denken aan pechhulp of een rechtsbijstandsverzekering voor geschillen in het verkeer. Daarnaast is het ook verstandig om of een ongevallen inzittendeverzekering of een schadeverzekering inzittenden bij te voegen in u aanvraag hiermee verzekerd u in beide gevallen de inzittenden in het geval van een ongeval.

Zit u er over na te denken om een autoverzekering aan te vragen? Ter voorbereiding is het handig indien aanwezig om uw schadevrije jaren op te zoeken en deze in combinatie met een kenteken en meldcode(laatste 4 cijfers van het chassisnummer) aan ons door te geven en dan kunnen wij gelijk een offerte voor u opstellen.