Veel mensen in Nederland zijn eigenaar van een boot. Of dit nou een rubberboot, motorboot, zeilboot of sloep is. In Nederland zijn wij dol op varen. Een bootverzekering of pleziervaartuigenverzekering is in Nederland niet verplicht. In sommige gevallen is het wel verplicht of raadzaam om de boot te verzekeren. Sommige ligplaatsen stellen het verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten voor de boot. Er zijn drie opties om een boot te verzekeren: de WA verzekering, de WA beperkt casco en WA casco.

Afhankelijk van het bouwjaar, waarde van de boot en vaargebied kunt u bepalen welke verzekering het beste bij u past. Bij een bootverzekering moet u namelijk ook aangeven waar  u van plan bent te gaan varen. Dit kan zijn in de Nederlandse binnenwateren met uitzondering van bepaalde meren en kustwateren. Deze meren en kustwateren kunnen ook meeverzekerd worden. Als laatste optie is er vaak het vaargebied Europa.

Naast de standaard bootverzekering kan u zelfs uw zeilplank verzekeren wanneer dit nodig is. Hiervoor is een speciale zeilplankenverzekering ingericht waarmee u bijvoorbeeld voorkomt dat schade aan anderen niet gedekt is.  Heeft u nog vragen over een van de bovenstaande verzekeringen, neem gerust contact met ons op of vraag een offerte aan wanneer u een premie indicatie wilt.

 

 

 

Wij werken samen met