Met een inboedelverzekering verzeker je alle (losse) spullen in je huis. Als iets vast zit aan je huis, valt het niet meer onder de inboedelverzekering, maar onder de opstalverzekering.
Soms is het lastig te bepalen of iets inboedel of opstal is, hieronder een paar voorbeelden die onder de inboedel en de opstalverzekering vallen.

Inboedel: klik-laminaat, tuingereedschap en televisie

Opstal: vastgelijmde houtenvloer, tuinhuisje, zonnepanelen

Bijvoorbeeld als het gaat om de vloer: heb je klik-laminaat en kun je dit bij een verhuizing meenemen? Dan valt dit onder de inboedelverzekering. Is de vloer vastgelijmd of vastgespijkerd?
Dan hoort deze bij je huis en dus bij de opstalverzekering. Dit voorbeeld geldt ook voor bijvoorbeeld losstaande apparaten in de keuken en inbouwapparatuur.

Bij de inboedelverzekering wordt gewerkt met twee type dekkingen je kan deze verzekeren met een basisdekking en allrisk. Het verschil zit erin dat de allrisk dekking ook schade dekt door vallen, stoten of een ongeluk waar u zelf bij betrokken bent in huis. Aanvullend kunt u op de inboedelverzekering nog extra glasdekking bijsluiten of in het geval van meer waarde van kostbaarheden dan de geboden standaarddekking deze te verhogen(voor bijvoorbeeld voor antiek of sieraden).

Wilt u een inboedelverzekering aanvragen, wijzigen of royeren neem dan contact met ons op via de beschikbare formulieren, WhatsApp, mail of telefonisch.