Bij de aanschaf of huur van een woning komt er het een en ander te kijken op het gebied van woonverzekeringen. Dit verscheelt wel als je het huis koopt of huurt. Bij de koop van een huis wordt je vaak verplicht zelfs om een verzekering voor het woonhuis af te sluiten dit is de opstalverzekering (ook wel bekend als de woonhuisverzekering). Deze verzekering biedt de eigenaar van de woning dekking aan spullen die vast in en aan de woning zitten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de badkamer, het toilet maar ook vaak bijvoorbeeld u zonnepanelen op het dak.

Aanvullend op de opstal wordt vaak ook gekozen om de spullen die los in het huis staan te verzekeren deze vallen dan weer onder de inboedelverzekering. Deze verzekering is handig om te hebben bij zowel een koophuis als een huurhuis omdat er ook een gedeelte overlap zit binnen het huis met spullen die onder inboedel en/of opstal vallen. Daarbij adviseren wij eigenlijk ook altijd om juist hierom deze beide verzekeringen onder te brengen bij een verzekeringsmaatschappij om hier ook geen geschillen over te krijgen in het geval van bijvoorbeeld woningbrand.

De derde verzekering die eigenlijk ook wel onder het gedeelte woonverzekeringen valt is de aansprakelijkheidsverzekering particulieren(kortweg AVP en ook wel bekend als de WA-verzekering). Qua woonverzekering biedt deze namelijk dekking tegen materiële schades bij risico- en schuldaansprakelijkheid. Indien hierop volgend ook nog gevolgschades voorvloeien dan vallen deze ook onder deze verzekering.

Als laatste zien wij ook steeds meer dat er een rechtsbijstandsverzekering voor het gedeelte wonen wordt verzekerd omdat er toch nog wel eens geschillen in en om de woning ontstaan. Met de rechtsbijstandverzekering krijgt u professionele hulp bij het aanvechten van deze geschillen. Let hierbij wel op dat de rechtsbijstandsverzekering uit losse modules bestaat en dat er dus voor wonen(of soms ook wel onder de noemer consument & wonen) hier los de optie voor bestaat om dit mee te verzekeren. Hiermee kunt u veel kosten besparen om u geschil aan te vechten.

Vindt hieronder de mogelijkheden met extra informatie die wij kunnen bieden qua woonverzekeringen: